Paprasti „Monster“ sausainiai be glitimo (veganiški, be miltų!)

„Monster Cookies“ pasiekė lygį! Pasisveikinkite su mūsų sveikesniu kramtomuoju, švelniu, žemės riešutų sviesto, šokoladu ir saldainiais nusėtu sausainiu, kurį žinote ir mėgstate. Mūsų versija turi visi dekadansas ir skanumas, bet tai veganas, be glitimo, be miltų, be aliejausir klevu pasaldintas (magija, mes žinome)!

Dar geriau? Šiuos sausainius pagaminti nesunku! Jums reikės tik 1 dubuo, 9 ingredientaiir apie 20 minučių kol ateis sausainių laikas. Kepam, draugai!

Mini šokolado drožlės, vanilė, avižos, kreminis žemės riešutų sviestas, šokoladiniai žemės riešutų saldainiai, klevų sirupas, soda ir kepimo milteliai

Kas yra „Monster Cookies“?

Ar jie atrodo kaip monstrai? Ar jie panašūs į monstrų skonį? Arba jie tave paverčia į monstras? Šių klasikinių šokolado, avižų, žemės riešutų sviesto ir M&M sausainių atsiradimo istorija yra šiek tiek paslaptinga! Kai kurie sako, kad monstriniai sausainiai gavo savo pavadinimą dėl didelio dydžio. Kiti teigia, kad taip yra dėl nelygios tekstūros ir ryškių spalvų arba todėl, kad dėl visų puikių ingredientų jie tampa visų sausainių „pabaisa“.

Balsuojame už pastarąjį! Nagi. Tirštas šokoladas, kramtomosios avižos, žemės riešutų sviestas ir M&Ms – kaip gali kažkas iš šių ingredientų būti ne pats geriausias kada nors?! Šie ingredientai yra gana standartiniai visuose monstrinių sausainių receptuose. Receptai paprastai skiriasi, ar juose yra miltų, ar tik avižų, taip pat cukraus, kiaušinių rūšys ir ingredientų santykis.

Mūsų versija? Be miltų! Daug avižų! Veganiškas, be glitimo, be aliejaus/be sviesto, natūraliai saldintas, nieko dirbtinio. Monstriniai sausainiai visiems (ir niekas nepavirsta pabaisa 😉)!

Kaip pasigaminti monstrų slapukus be glitimo

Ar sausainiai monstrai jau nėra be glitimo? Ne visai! Tie, kurie turi universalius miltus, nėra be glitimo. Bet versijos, pagamintos naudojant visi avižos (be miltų) paprastai yra be glitimo tol, kol naudojate sertifikuotas avižas be glitimo ir vengiate traškus M&Ms (kuriuose yra miežių salyklo ekstrakto). Jei negalite valgyti avižų, deja, šio recepto teks praleisti, bet visus mūsų saldumynus be avižų rasite čia!

Mes pasirinkome avižų (be miltų) variantą dėl kelių priežasčių – lengvos, naudingos, maloniai kramtomos tekstūros, o iškepus – beveik kaip avižų skonis. yra miltai (stebuklinga!). Kitas sausainių klasika praleistas šiame recepte? Sviestas! Vietoj to naudojame papildomą žemės riešutų sviestą, kuris išlaiko juos veganiškus ir suteikia šiems labai žemės riešutų skonį, daugiau skaidulų ir supaprastina ingredientų sąrašą.

Dubuo su žemės riešutų sviestu, klevų sirupu, vanilės ekstraktu, kepimo milteliais, soda ir druska

Kalbant apie kitus ingredientus, jie labai paprasti: klevų sirupas, vanilė, kepimo milteliai + soda ir druska. Sumaišykite juos visus, tada pridėkite klasikinių monstrinių sausainių (avižinių dribsnių, šokolado ir „M&M“).

Natūralaus šokolado žemės riešutų saldainių supylimas į sausainių tešlos dubenį

Laikykitės daugiau sveikas sausainių atmosfera, pasirinkome natūralų M&M alternatyvą, dažytą burokėlių sultimis ir spirulina ir pagamintą iš jums tinkamesnių ingredientų. Nesivaržykite naudoti bet kokius jums patinkančius M&M, užtikrindami, kad GF valgytojai neturi glitimo.

Sausainių samteliu dėkite sausainių tešlą ant kepimo skardos

Visko pabaigoje (tiesiog 22 minutes!), turėsite nešvarių minimalių indų (tai a 1-dubuo maišymo situacija) ir rezultatas TO vertas! Smagaus sausainių valgymo!

Ranka siekia pabaisos sausainio iš vėsinimo stovo

Jums patiks šie sausainiai! Jie yra:

Traškūs krašteliais
Konkursas centruose
Kramtomas
Šokoladinis
Žemės riešutų sviestas
Sveikas
IR TAIP lengva pagaminti (jie atitinka VISUS paprastus veiksnius)!

Šie sausainiai puikiai tinka sunaudoti likusius Helovino saldainius, bus populiarūs per šventinius susibūrimus, yra pakankamai tvirti priešpiečių dėžutėms ir yra pakankamai lengvai išplakti partiją praktiškai bet kuriuo metu, kai tik užklumpa potraukis.

Daugiau avižinių ir šokoladinių sausainių

Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!

Pirštai iškelia iš dalies suvalgytą beglitimo sausainį, kad parodytų kramtomąją vidinę tekstūrą

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 12 minučių

Bendras laikas 22 minučių

Porcijos 24 (slapukai)

Kursas Desertas

Virtuvė Be glitimo, be aliejaus, veganiškas

Tinka šaldikliui 1 mėnuo (tešla)

Ar laikosi? 2-3 dienas

  • 1 puodelis natūralus kreminis žemės riešutų sviestas (žemės riešutai ir druska kaip vieninteliai ingredientai // žiūrėkite mūsų žemės riešutų sviesto apžvalgą čia)
  • 2/3 puodelis klevų sirupas*
  • 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 1/2 šaukštelis kepimo milteliai
  • 1/2 šaukštelis kepimo soda
  • 1/4 šaukštelis jūros druska
  • 2 puodeliai avižos (jei reikia, naudokite sertifikuotas avižas be glitimo)
  • 1/2 puodelis natūralios spalvos saldainiais padengtas šokoladas (ir dar daugiau užpilui // jei reikia, užtikrinkite veganiškumą / be glitimo // mums patinka juodojo šokolado žemės riešutų brangakmeniai ir juodojo šokolado traškūs kvinėjos brangakmeniai iš Unreal Snacks)
  • 1/2 puodelis mini pusiau saldūs šokolado drožlės (prireikus užtikrinti, kad nebūtų pieno produktų // mums patinka Enjoy Life)
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F (176 C) ir dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi (arba naudokite nelipnias arba lengvai riebalais pateptas kepimo skardas). Atidėkite į šalį.

  • Į didelį maišymo dubenį supilkite žemės riešutų sviestą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, kepimo miltelius, soda ir jūros druską. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų.

  • Tada sudėkite avižų dribsnius, saldainiais padengtą šokoladą ir mini šokolado drožles. Maišykite, kol saldainiai tolygiai pasiskirstys.

  • Vidutiniu sausainių samteliu (arba šaukštu) išgriebkite ~1 ½ šaukštelio tešlos dalis ir padėkite ant kepimo skardos. Delnu paspauskite, kad tešla šiek tiek suplotų – ji gali šiek tiek prilipti prie rankų (tai normalu!). Ant viršaus uždėkite papildomų saldainių (~1-2 vienam sausainiui).
  • Kepkite 11-13 minučių iki šviesiai auksinės spalvos. Prieš skanaudami leiskite šiek tiek atvėsti. Leiskite visiškai atvėsti, prieš laikydami likusius sausainius sandariame inde iki 2–3 dienų. Sausainių tešlą taip pat galima išskobti, šiek tiek išlyginti ir užšaldyti (sluoksniuoti tarp pergamentinio popieriaus, kad nepriliptų), o tada kepti dar 1-2 minutes nuo užšalimo.

* Mes taip pat išbandėme jų versiją su ruduoju cukrumi, tačiau pirmenybę teikėme versijai su klevų sirupu. Dėl rudojo cukraus sausainiai tapo tankesni, o skonis – naudingesnis. Jei norite naudoti rudąjį cukrų, siūlome iš jo pagaminti sirupą, kuris pakeistų klevų sirupą.
*Labai pritaikyta iš mūsų lengvų bemilčių granolinių sausainių.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas naudojant Unreal Snacks Dark Chocolate Peanut Gems.

Patiekimas: 1 sausainis Kalorijos: 157 Angliavandeniai: 17.4 g Baltymai: 4.3 g Riebalai: 8.8 g Sotieji riebalai: 2.3 g Polinesotieji riebalai: 1.7 g Mononesotieji riebalai: 2.8 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 101 mg Kalis: 135 mg Pluoštas: 2.3 g Cukrus: 9.9 g Vitaminas A: 0 TV Vitaminas C: 0 mg Kalcis: 36 mg Geležis: 1.2 mg

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -