Jei ieškote dekadentiško, pakylėto karšto šokolado su sveikais ingredientais, tai kaip tik jums! Mes patiekėme šį putų, tahini užpiltą, itin svajingą karštą šokoladą, ir net kakavos žinovai sutinka, kad šis nusipelno pagyrimų.
Nepaisant to, kad natūraliai saldintas ir sumaišytas su vandeniu, jis yra tobulai saldus, giliai šokoladinis ir aksominis gomuryje. Tai netgi pasisavina sveikų riebalų, skaidulų, baltymųo cinamonas cukraus kiekiui kraujyje subalansuoti. Mėgaukitės tokia, kokia yra, arba užpilkite pasirinkta plakta grietinėle, kad gautumėte išskirtinio jaukumo.

Baltymų turtingi Tahini karšto šokolado ingredientai
Tai nėra jūsų vidutinis karštas šokoladas! Jis itin kreminis, dekadentiškas ir pilnas naudingų ingredientų. Štai ko jums reikės, kad tai padarytumėte:
- Kakavos milteliai – a dosnus Kakavos miltelių kiekis užtikrina, kad šis gėrimas yra itin šokoladinis, beveik kaip geriamas šokoladas!
- Tahini – Tahini yra ne tik vienas iš mūsų mėgstamiausių ingredientų dėl maistinių savybių (sveiki vitaminai, mineralai ir sveikieji riebalai), bet ir suteikia šiam karštam šokoladui nuostabaus tirštumo, sodrumo ir riešutų skonio.
- Saldiklis – Mums patinka klevų sirupo (arba medaus) + medjool datulės derinys, bet čia galite pridėti beveik bet kokį saldiklį. Datos suteikia karamelės skonį ir suteikia tekstūrą net kreminis!
- Jūros druska – Viskas, ko jums reikia, kad paryškintumėte visus skonius. Be to, druska + tahini + klevas = MAGIJA!
- Cinamonas – suteikia šiek tiek papildomo saldumo ir cukraus kiekį kraujyje balansuojančių privalumų.
- Kolagenas – Jei mėgstate baltyminį karštą šokoladą, būtinai pridėkite kolageno! Kartu su tahini jis suteikia puodelį karšto šokolado 15 gramų baltymų. Tai taip pat suteikia papildomo kremiškumo. Jei esate veganas, jūsų karštas šokoladas be jo vis tiek bus nuostabus!
- Kokosų pieno milteliai + vanduo // pasirinktas pienas – kai reikia rinkti pieną, pasirinkimų gausu. Mums patinka kokosų pieno miltelių ir karšto vandens derinys, kad gautume itin kreminį, turtingą „pieną“ be pieno produktų, tačiau vietoj abiejų galite tiesiog pridėti kokosų pieną arba naudoti kitą pieną, kuris jums patinka (migdolų, avižų ir anakardžių riešutai būtų nuostabūs).

Kaip pasigaminti karšto Tahini šokolado
Kai ateina karšto šokolado metas, viską sumaišyti (įskaitant karštą vandenį) a karščiui atsparus maišytuvas (toks, kuris turi dangtelį su ventiliacijos anga, kad išeitų garai, pvz., Vitamix). Maišymas daro jį ypač putojantį ir taip pat suskaido datą. Priežastis, dėl kurios nenorite maišyti naudodami sandarų indą, yra ta, kad dėl karštų skysčių gali padidėti slėgis ir indas gali sprogti. Taip.
Ką daryti, jei neturite karščiui atsparaus maišytuvo? Ar išvis blenderis? Galite pabandyti pasigaminti šį gėrimą puode ant viryklės ir vietoj datulės įdėti kokosų cukraus (arba skysto/granuliuoto saldiklio). Pasirinktinai galite naudoti rankinį putų plakiklį, kad jis būtų kreminis / putojantis!

Nekantraujame, kol išbandysite šį karštą šokoladą! tai
Turtingas
Kreminis
Šokoladinis
Tobulai saldus
Putojantis
Svajinga
Daug skaidulų ir baltymų
Maitinantis
IR TAIP skanu!
Tai puikus jaukus gėrimas šventiniam sezonui, degalų papildymui po žaidimo sniege arba bet kada, kai norisi kažko dekadentiško, tačiau maitinančio. Puikiai derėtų su šventiniais sausainiais, ypač prie bet kokių šokoladinių, kaip mūsų Šokoladiniai sausainiai be glitimo arba „Fudgy Vegan Brownie“ sausainiai.
Daugiau jaukių + maitinančių gėrimų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!

Porcijos 1 (12 uncijų) porcija
- 2 Valg kakavos milteliai
- 1 Valg tahini (mums patinka šis prekės ženklas)
- 1 duobėtas medjool data (arba 2 šaukšteliai kokoso cukraus ar kito pasirinkto saldiklio)
- 1/2 šaukštelis klevų sirupo arba medaus (jei ne veganas)
- 1 žiupsnelis jūros druska
- 1 žiupsnelis malto cinamono
- 2 Valg kolageno peptidai (prideda kremiškumo + baltymai // praleisti, jei veganiška)
- 2 Valg kokoso pieno milteliai* (arba praleiskite ir užpilkite karštu vandeniu, kurio reikia žemiau, su pasirinktu pašildytu pienu)
- 1 ¼ puodelis labai karštas vanduo (arba pasirinkto pieno)
-
Norėdami gauti geriausius rezultatus, sudėkite visus ingredientus į greitaeigį maišytuvą su dangteliu su ventiliacijos anga, kad garai galėtų išeiti. Jei neturite maišytuvo, pašildykite ant viryklės, praleiskite datą ir pakaitinkite papildomu pasirinktu saldikliu (arba sumaišykite ingredientus su šaltu vandeniu / pienu, tada pašildykite ant viryklės).
-
Sumaišykite iki kreminės ir vientisos masės. Paragaukite ir reguliuokite skonį, jei reikia, įpilkite daugiau medaus ar klevų sirupo, kad saldumas būtų saldesnis, cinamono, kad būtų šiluma, kakavos miltelių, kad šokolado skonis būtų sodresnis, arba kokosų pieno miltelių ar tahini, kad būtų kreminis.
-
Mėgaukitės taip, kaip yra, arba užpilkite pasirinkta plakta grietinėle (mes mėgstame kokosus) ir pasirinktinai užpilkite tahini, pabarstykite kakavos milteliais ar šokolado garbanomis (mėgstam šokolado plytelėje naudokite daržovių skutiklį).
-
Geriausias šviežias, nors likučius galima sandariai laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Pakaitinkite ant viryklės.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas be pasirenkamų ingredientų.
Patiekimas: 1 (12 uncijų) puodelis Kalorijos: 352 Angliavandeniai: 32.8 g Baltymai: 15.5 g Riebalai: 20.9 g Sotieji riebalai: 12.2 g Polinesotieji riebalai: 4 g Mononesotieji riebalai: 3.9 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 140 mg Kalis: 540 mg Pluoštas: 7 g Cukrus: 19.4 g Vitaminas A: 7.4 TV Vitaminas C: 0 mg Kalcis: 57 mg Geležis: 2.8 mg