Nesvarbu, ar esate pasiruošęs rudeniui, ar pakabinsite paskutines vasaros dienas, mes turime tik sezono salotas! Šios citrinos susmulkintos žiedinių kopūstų salotos yra ryškios, traškios, gaivinančios vasaros, padengtos jaukiomis rudens vegetariškomis, elementais. Geriausia dalis? Tai dygliau su saldžių pasimatymų popsais!
Pagaminta 1 dubuo Tiesiog 10 minučiųtai greita ir lengva, puikiai tinkanti piknikams, skirtoms vožtuvui, ar suporuoti su mėgstamais baltymais paprastiems pietums ar vakarienei. Parodykime, kaip!
Mes nesame svetimi žiedinių kopūstų salotos (A ir B eksponatai), tačiau tai yra pirmoji Neapdorotas Žiedinių kopūstų salotos prisijungti prie minimalistinės kepėjų šeimos (kas mums taip ilgai užtruko?!). Ši salotos yra ne tik labai lengva, bet ir skonis tikrai šviežias, todėl puikiai tinka šiltesniam orui ar kada tik norite greitos pusės!
Kaip pjaustyti žiedinius kopūstus
Nors žiedinius kopūstus dažnai supjaustome į žiedinius žiedais (dėl tacos, Gratins ir skrudinimo) arba gaminame žiedinių kopūstų ryžius, šios žalios žiedinių kopūstų salotos naudos iš kažko šiek tiek kitokio! Šiam receptui žiedinius kopūstus supjaustėme plonomis griežinėliais (aštriu peiliu ar mandolinu), įskaitant dalį šerdies. Tai padeda išlaikyti gabalus kartu, leidžia apsirengimui padengti daugiau žiedinių kopūstų, o salotos tampa tikrai malonia tekstūra (nelipo į didžiules floretus).
Žiedinių kopūstų salotų ingredientai
Visas receptas yra žemiau, tačiau čia yra keletas detalių apie tai, kas yra šiose salotose ir idėjos modifikuoti:
- Datos – Datos visiškai padaryti Šios salotos! Jei išbandėte „Medjool“ pasimatymus mūsų salierų salotose ar nusiskuto Briuselio daigų salotose, greičiausiai jau žinote, kokią saldžią, švelnią magiją jie prideda. Mes nerekomenduotume nieko kito, bet jei turite, džiovinti abrikosai būtų svarbiausia mūsų rekomendacija!
- Pistacijos – Smulkintos pistacijos į šias salotas įpilkite traškumo ir sodraus, riešuto skonio. Pušies riešutai taip pat veikia gerai, nes jie prideda panašų turtingumą. Skrudintos spalvos migdolai gali veikti žiupsneliu (nors mes jo neišbandėme!) Arba, jei esate be riešutų, galite pabandyti skrudintus pjaustytus pepitus.
- Petražolės – Petražolės čia nėra pagrindinis žaidėjas, tačiau tai prideda gražų žolelių užrašą, spalvų popą ir papildomą šviežumą. „Cilantro“ taip pat veikia, tačiau petražolės ypač gerai veikia su kitais Vidurinių Rytų įkvėptų ingredientų (datutomis ir pistacijomis).
- Citrinų-dijono padažas – Plakymas yra paprastas citrinos zesto + sulčių, alyvuogių aliejaus, klevų sirupo, dijono garstyčių ir druskos mišinys. Negalime garantuoti sėkmės su kitais ingredientais, tačiau galite eksperimentuoti su kitu skystu saldikliu (pvz., Medumi), neutralų aliejų vietoj alyvuogių aliejaus ar aštrių garstyčių vietoj Dijono.
Kaip pasigaminti šias žiedinių kopūstų salotas
Šios salotos yra rimtai Paprasta padaryti! Jums reikės tik 1 didelio dubenėlio (minimalūs patiekalai yra mūsų !). Pirmiausia išmesite visus dubenėlio padažo ingredientus. Tada prie to paties didelio dubenio pridėsite susmulkintus žiedinius kopūstus, datas, pistacijas ir petražoles. Sumaišykite ir tai yra salotų laikas!
Jei norite iš anksto pasigaminti salotų, galite papurtyti aprangos ingredientus mažame indelyje. Paruošę patiekti, tegul padažai atsiranda iki kambario temperatūros (ypač svarbu, jei alyvuogių aliejus sukietėjo) ir derinkite su likusiais ingredientais. Susmulkintos žiedinių kopūstų gali pradėti kvepėti šiek tiek sieros, kai jis yra šaldytuve, todėl šios salotos yra geriausios, kai šviežios, tačiau likučiai išlaikys šaldytuve 2–3 dienas.
Negalime laukti, kol išbandysite šias salotas! Tai:
Traškus
Ryškus
Citrinos
Saldus
Riešutas
Švieži
& Taip greitai + lengva!
Ką patiekti su šiomis žiedinių kopūstų salotomis
Paprastam patiekalui mes mėgstame patiekti šias salotas su baltymais, tokiais kaip falafelis, traškūs avinžirniai, lašiša ar vištienos kebabai. Jis ypač gerai pora su Vidurinių Rytų įkvėptais ir Viduržemio jūros regiono įkvėptais receptais, įskaitant mūsų paprastą saulę džiovintą pomidorų hummusą, itališką žolelių tofu įvyniojimą, Maroko lęšių pritvirtintas baklažanasir traškios keptos vištienos šlaunys (Viduržemio jūros regiono įkvėptos).
Daugiau paprastų vegetariškų patiekalų
Porcijos 6 (~ 3/4 puodelio porcijos)
- 1 TSP Citrinos žievė
- 2 Kasas Citrinų sultys
- 1 Kasas alyvuogių aliejus
- 2 TSP Klevo sirupas
- 1/2 TSP Dijono garstyčios
- 1/2 TSP Jūros druska
- 1 Mažos vidutinės galvos žiediniai kopūstai, lapai ir stiebas pašalintas )
- 1/3 puodelis datos, supjaustytos į 1/8-1/4 colių gabalus (Mes naudojome „Medjool“)
- 1/3 puodelis Smulkintos pistacijos (Mes naudojome skrudintus sūdytus // arba antbalsių riešutus)
- 1/3 puodelis Smulkintos šviežios petražolių (arba „Sub Fresh Cilantro“)
-
Į didelį maišymo dubenį įpilkite citrinos žievelės, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, klevų sirupo, dijono garstyčių ir jūros druskos. Gerai plakite, kad sujungtumėte.
-
Toliau plonai supjaustykite žiedinius kopūstus naudodami mandoliną ar aštriu peiliu (mes mėgstame pjaustyti vertikaliai plonomis griežinėliais, įskaitant kai kuriuos šerdis – žr. Nuotrauką -, kad padėtų išlaikyti gabalus kartu). Padėkite plonai supjaustytus žiedinius kopūstus, pasimatymus, susmulkintus pistacijas ir petražoles į padažą ir išmeskite, kad sujungtumėte.
-
Geriausia, kai šviežios, bet likusios salotos laikys uždarytame inde šaldytuve iki 2–3 dienų. Ne draugiškas šaldikliui.
*Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas skrudintomis sūdytomis pistacijomis.
Tarnavimas: 1 (~ 3/4 puodelio porcija) Kalorijos: 130 Angliavandeniai: 19.7 g Baltymas: 3.3 g Riebumas: 5.6 g Sočiųjų riebalų: 0,8 g Polinesočiųjų riebalų: 1.2 g Mononesočiųjų riebalų: 3.4 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 259 mg Kalis: 433 mg Pluoštas: 3.4 g Cukrus: 14.1 g Vitaminas A: 54 Iu Vitaminas C: 43 mg Kalcis: 42 mg Geležis: 0,9 mg