Rabarbarų bandelės su Streusel – virėjų pora


Tai rabarbarų bandelių receptas pasirodo švelnus ir purus, su saldžiais aitriais vaisiais ir traškiu streuselio užpilu – puikiai tinka pusryčiams ar puikiems užkandžiams!

Rabarbarų bandelės su kapotais rabarbarais.

Turite rabarbarų krovinį? Jei nenorite pyrago ar traškučio, štai receptas, kuris gali būti lygus geriau: rabarbarų bandelės! Tai tikrai geriausi (padarykite juos ir pažiūrėkite, ar sutinkate!).

Kodėl mums patinka šis receptas: Šios bandelės yra lengvos ir purios, o auksinės spalvos bandelės viršus apipiltas traškiu „Streusel“ užpilu. Jie skonis kaip rankinis rabarbarų traškumo variantas! Interjeras išmargintas reikiamu kiekiu saldžių rūgščių rabarbarų, kurie suteikia mums visiems nostalgišką vasaros atmosferą. Gaminame juos kiekvienais metais ir jie sulaukia nepaprastų atsiliepimų!

„Šios buvo tobulos: labai lengvos, puikaus skonio, nuostabios tekstūros. Ačiū už receptą!” -Sally

Ingredientai rabarbarų bandeliuose

Šios rabarbarų bandelės tikrai džiugina minią, todėl yra keletas priežasčių. Didžioji paslaptis yra pasukos, iš kurių gaunama aukšta, minkšta ir puri bandelė. Be to, jums reikės įprastų kepimo ingredientų ir nemažo rabarbarų kiekio. Štai rabarbarų bandelių ingredientai:

  • Rabarbarai: rinkitės rabarbarus su tvirtais, traškiais, ryškiaspalviais stiebeliais, venkite dėmių ar minkštų dėmių. Jei naudojate sodo rabarbarus, atminkite, kad jei kotelis yra žalias, jis išliks žalias ir iškeptas (skonis puikus, gali atrodyti kitaip, nei tikėjotės).
  • Pasukos: Pasukos yra labai svarbios norint pagaminti lengvą ir purų bandelę su gražiais trupiniais. Nesusigundykite naudoti net pasukų pakaitalą; tai turi būti tikras dalykas.
  • Sviestas ir aliejus. Sviestas ir aliejus kepiniuose veikia išskirtinai. Įprastai savo bandelių receptuose naudojame aliejų, tačiau mums patinka sviesto suteikiamas turtingas skonis ir tekstūra.
  • Vanilės ekstraktas ir cinamonas: Jie suteikia skoniui jaukų niuansą, dėl kurio jis skonis kaip rabarbaras.
  • Universalūs miltai, granuliuoto cukraus, kiaušiniai, kepimo milteliai, soda ir druska: šie įprasti kepimo ingredientai papildo receptą.
Rabarbarų stiebai.

Kaip pasigaminti rabarbarų bandeles: žingsnis po žingsnio

Šis rabarbarų bandelių receptas pateikiamas paprastai, laikantis įprastos bandelių formulės. Mums tai patinka dėl lengvų ir purių trupinių ir, žinoma, tų saldžių aitrokų rabarbarų kiekviename kąsnyje! Štai ką daryti (arba pereikite prie viso recepto):

1 žingsnis: Dideliame dubenyje išsukite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Vidutiniame dubenyje išplakite granuliuotą cukrų, pasukas, lydytą sviestą, neutralų aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.

2 žingsnis: Nedideliame dubenyje sumaišykite streuselio ingredientus: cukrų, universalius miltus ir cinamoną. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, tada pirštais įtrinkite į sausus ingredientus, kol susidarys trupiniai.

3 veiksmas: Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susimaišys. Suberkite rabarbarus ir sumaišykite juos mentele. Tešlos samteliu supilkite tešlą į bandelių popierių, o viršūnes pabarstykite streuseliu.

4 veiksmas: Kepkite 375 °F temperatūroje, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o centre esantis dantų krapštukas išsiskirs su keliais trupiniais, iš viso apie 20–26 minutes (kepimo įpusėjus pasukite keptuves). Leiskite atvėsti 5 minutes, tada perkelkite ant kepimo grotelių, kad visiškai atvėstų, maždaug nuo 30 minučių iki 1 valandos.

Rabarbarų bandelių su rabarbarų koteliais receptas.

Šio rabarbarų bandelių recepto gudrybės

Yra keletas šio bandelių recepto gudrybių, kurių išmokome iš mūsų draugės Saros Kieffer kepinių knygos „100 ryto skanėstų“. Sarah yra kulinarinių knygų autorė ir apmokyta kepėja, ir viskas, ką ji sugalvoja, yra neįtikėtina (dar geriau, mes su ja susipažįstame realiame gyvenime, nes ji gyvena mano gimtojoje Minesotos valstijoje!). Šio recepto jos knygoje nėra, bet mes jį sukūrėme stipriai paveikti Saros bandelių receptų. Štai keletas dalykų, kuriuos išmokome:

  • Kas antrą puodelį supilkite į dvi 12 puodelių bandelių formeles. Tai padeda bandelėms iškepti tolygiai ir įgauna gražų kupolinį viršų. Galite kepti vienoje formoje, jei neturite dviejų: taip tiesiog išgausite gražiausiai atrodančius bandeles.
  • Užpildykite bandeles iki viršaus. Šis receptas yra optimizuotas, kad jūs pripildysite bandelių puodelius iki pat viršaus, kaip ir kituose mūsų bandelių receptuose. Taip gaunami gražiai aukšti ir purūs bandelės.
  • Kepant 375 °F temperatūroje, bandelė bus aukštesnė. Šiek tiek karštesnė orkaitė paverčia aukštesnę ir puresnę bandelę, palyginti su standartine 350 °F.

Rabarbarų bandelių laikymo informacija

Kaip laikyti rabarbarų bandeles? Šios rabarbarų bandelės skaniausios tą dieną, kai yra kepamos. Tačiau laikui bėgant jie laikosi gana gerai! Štai ką reikia žinoti:

  • Šaldytuvas: Šios bandelės gerai išsilaiko šaldytuve iki 1 savaitės! Prieš valgydami leiskite jiems keletą minučių pastovėti kambario temperatūroje.
  • Užšaldyti: Užšaldykite sandariame inde ir laikykite iki 3 mėnesių.
Rabarbarų bandelių receptas su rabarbarų koteliais ir kapotais rabarbarais.

Daugiau rabarbarų receptų

Rabarbarų sezonas yra mūsų mėgstamiausias! Štai dar keli rabarbarų receptai, kurie jums gali patikti:

Dietos užrašai

Šis rabarbarų bandelių receptas yra vegetariškas. Jei norite be pieno produktų, vietoj sviesto naudokite rafinuotą kokosų aliejų arba veganišką sviestą.

Dažnai užduodami klausimai

Kokius rabarbarus turėčiau naudoti bandelėms?

Ieškokite tvirtų, traškių stiebų su ryškia raudona spalva. Venkite rabarbarų su dėmėmis, minkštomis dėmėmis ar lapais (nes jie gali būti kartūs).

Ar prieš naudojant rabarbarus reikia nulupti?

Ne, lupti rabarbarų nebūtina. Tiesiog nuplaukite kotelius, nupjaukite galus ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Mano rabarbarai yra šiek tiek per aštrūs. Kaip galiu reguliuoti bandelių saldumą?

Šiame recepte esantis cukrus turėtų atspindėti rabarbarų aitrumą. Jei nerimaujate dėl aitrumo, drąsiai įberkite dar kelis šaukštus cukraus.

Ar galiu šiuose bandeliuose rabarbarus pakeisti kitais vaisiais?

absoliučiai! Pabandykite pakeisti pjaustytais obuoliais, braškėmis ar mėlynėmis, kad gautumėte skanų patiekalą.

Kaip laikyti likusias rabarbarų bandeles?

Likusius bandeles laikykite šaldytuve iki 1 savaitės. Taip pat galite juos užšaldyti ilgiau laikyti.

Spausdinti

laikrodis laikrodžio piktogramastalo įrankiai stalo įrankių piktogramavėliava vėliavos piktogramaaplanką aplanko piktogramąinstagramas instagram piktogramapinterest pinterest piktogramaFacebook facebook piktogramaspausdinti spausdinimo piktogramakvadratai kvadratų piktogramaširdies širdies piktogramaširdis tvirta širdies tvirta piktograma

apibūdinimas

Šis rabarbarų bandelių receptas yra švelnus ir purus, su saldžiais aitriais vaisiais ir traškiu streuselio užpilu – puikiai tinka pusryčiams ar gardiems užkandžiams!


Dėl bandelių

  • 1½ puodelio smulkiai pjaustytų rabarbarų (apie 12 uncijų)
  • 2 puodeliai [280 g] universalūs miltai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
  • ¼ arbatinio šaukštelio kepimo soda
  • ¾ arbatinio šaukštelio košerinė druska
  • 1 puodelis granuliuoto cukraus
  • ¾ puodelio pasukos*
  • 5 šaukštai lydyto nesūdyto sviesto
  • ⅓ puodelis neutralus aliejus (vynuogių kauliukų, rapsų arba augalinis aliejus)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Vanilės ekstraktas

„Streusel“ užpilui

  • ¼ puodelio granuliuoto cukraus
  • ¼ puodelio universalūs miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto, kambario temperatūros


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
  2. Susmulkinkite rabarbarus ir atidėkite į šalį. Į kas antrą keksų puodelį, sudarytą iš dviejų 12 puodelių keksų formelių, sudėkite bandelių įvyniojimus.**
  3. Dideliame dubenyje išsukite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Centre padarykite šulinį.
  4. Vidutiniame dubenyje išplakite granuliuotą cukrų, pasukas, lydytą sviestą, neutralų aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
  5. Padarykite streuselį: mažame dubenyje sumaišykite cukrų, universalius miltus ir cinamoną. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, tada pirštais įtrinkite į sausus ingredientus, kol gerai pasiskirstys ir susidarys trupiniai.
  6. Supilkite šlapius tešlos ingredientus (4 veiksmas) į sausų ingredientų duobutę. Švelniai išmaišykite, kol viskas susimaišys ir nebeliks miltų dryžių.
  7. Suberkite rabarbarus ir sumaišykite juos mentele, neperdirbdami tešlos. (Jei norite, tešlą galite laikyti iki 24 valandų prieš kepant.)
  8. Tešlos samteliu supilkite tešlą į bandelių popierių: jis turi užpildyti bandelių popierių. Viršūnes pabarstykite streuseliu.
  9. Kepkite, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o centre esantis dantų krapštukas išsiskirs su keliais trupiniais, iš viso apie 20–26 minutes (kepimo viduryje pasukite keptuves). Leiskite atvėsti 5 minutes, tada perkelkite ant kepimo grotelių, kad visiškai atvėstų (apie 30 minučių iki 1 valandos). Blynus geriausia valgyti tą dieną, kai jie gaminami, tačiau labai gerai laikosi sandariame inde šaldytuve ir išsilaiko iki 1 savaitės.

Pastabos

* Pasukos yra stebuklinga sudedamoji dalis, kuri suteikia nuosekliausią tekstūrą ir kilnumą! Nesigundykite jo nepalikti arba naudoti pasukų pakaitalą. Tai verta (pažadame).

** Kepant kas antroje formoje, kepimas yra nuoseklesnis. Jei turite tik 12 puodelių bandelių formą, galite naudoti ir ją.

  • Kategorija: Muffin
  • Metodas: Iškepta
  • Virtuvė: Amerikos
  • Dieta: Vegetaras



Source link

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -