Šie skanūs ir lengvi žalių salotų receptai yra tokie universalūs! Jie dera su beveik bet kokiu pagrindiniu patiekalu – nuo makaronų iki picos, lašišos iki čili.
Sudėtinga rasti gerų salotų receptų. Mes su Aleksu dažnai norime savo patiekalą papildyti salotomis. Bet kokie žalių salotų receptai yra tinkami? Receptų naršymas internete gali užtrukti per ilgai: kartais atrodo, kad atsidūrėte pigioje parduotuvėje ir bandote šukuoti megztinius, kad surastumėte tinkamą drabužį.
Taigi, mes nusprendėme spėlioti už jus! Kaip du kulinarinių knygų autoriai ir receptų kūrėjai, sudarėme savo geriausių sąrašą žalių salotų receptai kurios puikiai tinka garnyrui prie bet ko. Daugelis jų yra labai universalūs ir puikiai tinka daugeliui pagrindinių patiekalų, nesvarbu, ar derinate keptą lašišą, ar picos receptą.
O dabar mūsų 20 geriausių žaliųjų salotų receptų
Geriausias mūsų žaliųjų salotų receptas: šios mėgstamos kapotos salotos! Žmonės visada klausia: „Oho! Kas čia yra?” Itališka nuojauta, pripildyta traškių romėnų, griežinėliais pjaustytų askaloninių česnakų ir parmezano sūrio. Spardytojas? Supjaustyti pipirai, kurie prideda aštrumo ir šiek tiek šilumos. Papildykite mūsų klasikiniu naminiu itališku padažu.
Gaukite receptą
Šios arugulos salotos tikriausiai yra lengviausios salotos, kurias pagaminsite. Jums net nereikia gaminti salotų padažo! Supilkite kūdikių rukolą tiesiog su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, tada suberkite parmezano drožles ir plonais griežinėliais pjaustytą askaloninį česnaką. Tai paprasta ir taip skanu, vos per 5 minutes. Ypač gerai dera su sriubomis, makaronais ir picomis!
Kitas variantas? Į rukolos burokėlių salotas įpilkite burokėlių ir citrusinių vaisių padažo.
Gaukite receptą
Štai dar vienas paprastas žalių salotų receptas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka lapiniai žalieji kopūstai! Neapdoroti kopūstai kartais gali turėti kartaus skonio. Tačiau dėl šio skonio itališko stiliaus citrinos, parmezano sūrio ir česnako padažo kartaus kopūsto skonis sušvelnėja ir gražiai susilieja su kitais skoniais. Tvirta lapinių kopūstų tekstūra puikiai išsilaiko salotose ir suteikia papildomą traškumą valgant.
Gaukite receptą
Štai klasikinis žaliųjų salotų receptas, kuris yra paprastas, bet nenugalimas. Susipažinkite su tobulomis Cezario salotomis! Pasigaminkite visus komponentus namuose ir tai bus stulbinantis produktas. Pikantiškas, kreminis užpilas akimirksniu taps namų mėgstamiausiu. Ir traškūs česnakiniai skrebučiai – juos valgysite nuo kepimo skardos.
Gaukite receptą
Jei likusį laiką galėtume valgyti vienas žalias salotas, tai gali būti tai. Traškūs, aštrūs obuolių griežinėliai dera su granatų sėklomis, kreminiu ožkos sūriu ir traškiais, cinamonu pagardintais pekano riešutais. Supilkite juos ant šviežių žalumynų su klevo ir obuolių sidro acto padažu.
Gaukite receptą
Išbandykite šias gaivias romėnų salotas! Elektrinė romėnų lapų žaluma ir švelnūs rožiniai ridikėliai kontrastuoja su blyškiai žaliu Green Goddess Dressing padažu, kuris viską užgožia žoline kremine spalva. Ant viršaus pabarstykite traškiais džiūvėsėliais – smagia alternatyva skrebučiams.
Gaukite receptą
Šios braškių salotos yra vienas iš mūsų populiariausių salotų receptų, derinant saldžias braškes su švelniu balzaminio vinigreto salotų padažu! Šios žalios salotos, derinamos su traškiais raudonaisiais svogūnais, skrudintais riešutais ir fetos sūrio trupiniais, yra puikus būdas mėgautis sezoninėmis uogomis.
Gaukite receptą
Štai paprastas būdas padaryti įspūdingas žaliąsias salotas: išbandykite šias sviestinių salotų salotas! Šie gležni salotų lapai yra nepakartojami padengti kreminiu, pikantišku parmezano pipirų padažu ir keletu paprastų daržovių bei parmezano drožlių. Pabarstykite traškių džiūvėsėlių, kad susitartumėte: nenorėsite nuleisti šakutės!
Gaukite receptą
Norite savo patiekalui suteikti rafinuotumo? Išbandykite traškias ir gaivias frizie salotas! Frisée yra raukšlėtos tekstūros ir subtiliai kartaus skonio lapinė žaluma, idealiai tinkanti salotoms suteikti nuojautos ir elegancijos. Derinkite su sultingu apelsinu, brandintu Manchego sūriu ir traškiais migdolais, ir tai bus skonio simfonija, padengta švelniu baltojo vyno vinigrete.
Gaukite receptą
Parduotuvėje paimkite dėžutę ar maišelį pavasarinio mišinio, ir jums vos reikia galvoti, kaip pagaminti šį salotų receptą. Pritaikėme ją taip, kad ji būtų paprasta su daiktais, kuriuos galbūt jau turite po ranka! Įpilkite greito naminio salotų padažo, lengvo ir aštraus vinigreto, kuris puikiai papildys gležnus lapus.
Gaukite receptą
Šios itališkos žalios salotos yra kupinos visų tinkamų skonių ir tekstūrų: traškios salotos, traškūs česnakiniai skrebučiai ir aštrūs pipirai. Jis padengtas aštriu, žolelių itališku vinigretu, dėl kurio skoniai skamba! Jis gali būti įvairių patiekalų, nuo picos iki makaronų iki paukštienos ir žuvies, pagalbininkas.
Skaityti toliau
Štai puikus būdas pasigaminti sveikas žalias salotas: išbandykite Vandens rėžiukų salotas su obuoliais! Derinkite šią karčią žalumyną su citrina, obuoliu ir pikantiškomis parmezano drožlėmis ir neatsispirsite dar vienam kąsniui! Saldus obuolys, švelnūs citrusiniai vaisiai ir dribsniai druska puikiai subalansuoja vandens rėžius, todėl garnyras yra gaivus ir energingas.
Gaukite receptą
Šios salotos yra viskas, ko turi būti klasikinėse špinatų salotose, kupinos tekstūros ir skonio kontrastų. Yra traškūs dūminiai pekano riešutai, beveik panašūs į šoninę, glaistyti su klevų sirupu ir sojos padažu. Įdėkite kietai virtus kiaušinius, askaloninius česnakus ir švelnų balzaminį vinigretą ir gausite nuostabias salotas.
Gaukite receptą
Šios meksikietiškos salotos yra kupinos skanių lotyniško stiliaus skonių: spalvingos daržovės, kalendros laimo salotų padažas ir traškios tortilijos juostelės. Tai greitai ir lengvai pagaminama, natūraliai derinama su tokiais patiekalais kaip tacos ir enchiladas.
Gaukite receptą
Štai mėgstamiausios žalios salotos: ožkos sūrio salotos su rukola ir obuoliais! Traškūs obuoliai, kreminis ožkos sūris ir puri rukola yra ideali pora aštraus saldaus padažo. Tai paprasta ir greitai susijungia.
Gaukite receptą
Šios pankolių apelsinų salotos pasižymi sultingais apelsinais ir garsiuoju deriniu: griežinėliais pjaustytu žaliu pankoliu, kuris prideda subtilios saldymedžio esencijos. Supilkite jį ant mišrių žalumynų su keliais papuošimais, o ant viršaus uždėkite švelnų naminį citrusinių vaisių vinaigretą, kad gautumėte itin skanių žalių salotų.
Gaukite receptą
Šios gaivinančios greipfrutų salotos sujungia sultingus citrusinius vaisius su riešutiškai skrudintais migdolais, sūriu fetos sūriu ir švelniu aguonų užpilu. Švelnios, švelnios, riešutinės ir kreminės tekstūros ir skoniai puikiai papildo vienas kitą!
Gaukite receptą
Šios gervuogių salotos yra klasikinės ir prašmatnios: vaikiški žalumynai, minkštas ožkos sūris ir rūkyti migdolai suteikia skonio niuansų, kurie yra nepaprasti, atsižvelgiant į paruošimo laiką. Užpildykite garsiuoju kreminiu balzaminiu vinigretės padažu.
Taip pat išbandykite: burokėlių salotas ir mėlynių salotas
Gaukite receptą
Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas mūsų žaliųjų salotų receptuose yra obuolių graikinių riešutų salotos! Traškių obuolių, traškių graikinių riešutų, kramtomųjų spanguolių ir saldaus skonio padažo mišinys sukuria tekstūrų ir skonių simfoniją. Puikiai tinka kaip garnyras, bet pridėkite baltymų ir jis taip pat veikia kaip pagrindinis patiekalas!
Gaukite receptą
Daugiau žalių salotų idėjų
Norite patys pasigaminti žalias salotas? Išbandykite keletą mūsų paprastų salotų padažų su pasirinktais žalumynais!
- Rinkitės iš mūsų mėgstamų salotų padažų receptų arba sveikų salotų padažų.
- Išbandykite kreminės spalvos klasiką, pavyzdžiui, naminį rančo padažą, Cezario padažą, Green Goddess padažą ar parmezano pipirų padažą.
- Rinkitės vinigretus, tokius kaip balzaminis vinigretas, itališkas užpilas, citrininis vinigretas, raudonojo vyno vinigretas, vinaigreto receptas, aviečių vinigretas arba aguonų padažas.
- Sumaišykite juos su žalumynais, tokiais kaip špinatai, romėnai, sviestinės salotos, frizie, rukola ar rėžiukai.
Pridėkite baltymų, kad tai būtų maistas
Kai išeiname pavalgyti, mums patinka, kad daugelis restoranų turi galimybę pridėti baltymų į bet kurias salotas. Tai tinka ir visiems šiems žaliųjų salotų receptams: paverskite jas pagrindiniu patiekalu pridėdami baltymų! Štai keletas idėjų, ką čia papildysime:
Dar keli salotų receptai pagal sezoną
Yra tiek daug salotų idėjų, kurias reikia išbandyti! Štai dar keli receptai pagal sezoną:
Dažnai užduodami klausimai
Štai pagrindinė žaliųjų salotų formulė, kuri padės jums pradėti:
Žalieji: Pasirinkite savo mėgstamų žalumynų pagrindą, pavyzdžiui, romaną, špinatus, rukolą arba mišinį.
Daržovės: Įdėkite pjaustytų daržovių, kad pagerintumėte skonį, tekstūrą ir maistines medžiagas. Populiarūs variantai yra pomidorai, agurkai, paprikos, morkos ir svogūnai.
Vaisiai: Švieži vaisiai, pavyzdžiui, uogos, obuoliai ar kriaušės, suteikia saldumo ir nuostabaus kontrasto.
Baltymas (nebūtina): jei norite sotesnių salotų, įmaišykite baltymų šaltinių, pvz., ant grotelių keptos vištienos, tofu, kietai virtus kiaušinius arba riešutus ir sėklas.
Persirengimas: Padažas viską sujungia! Eksperimentuokite su vinaigretais, kreminiais padažais ar naminiais patiekalais.
Štai keletas naudingų patarimų:
Svarbu šviežumas: Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, naudokite šviežius, traškius žalumynus ir daržoves.
Įvairovė yra svarbiausia: Nebijokite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir skonių deriniais.
Subalansuokite skonius: Siekite saldaus, sūraus, rūgštaus ir kartaus elementų pusiausvyros.
Supjaustykite ingredientus panašiai: Įsitikinkite, kad visi ingredientai yra susmulkinti į panašius dydžius, kad tolygiai pasiskirstytų ir būtų malonu valgyti.
Papuoškite salotas paskutinį kartą: Per anksti ruošiant salotas žalumynai gali suvyti.
absoliučiai! Žaliosios salotos, kuriose yra baltymų, sveikųjų riebalų ir nesmulkintų grūdų, gali būti sotus ir maistingas pagrindinis patiekalas.
Papildomas patarimas: likusias skrudintas daržoves arba ant grotelių keptą vištieną kitą dieną galėsite panaudoti skaniose žaliose salotose!
Spausdinti
apibūdinimas
Šios smulkintos žalios salotos nustebins visus prie stalo! Naminis itališkas užpilas, traškios daržovės ir parmezano sūris susijungia į vieną nepaprastą garnyrą.
- 1 receptas Naminis itališkas padažas
- 1 Romėnų širdis (3 puodeliai)
- 5 puodeliai lapinės salotos
- 1 didelis askaloninis česnakas
- 1 angliškas agurkas (2 puodeliai pjaustytas)
- ½ puodelio vyšniniai pomidorai
- ½ puodelio prinokusių žalių alyvuogių, perpjautų per pusę
- ½ puodelio stiklainiuose pjaustytų pipirų pipirų
- ¼ puodelio Parmezano drožlių arba drožlių, taip pat daugiau patiekimui
- ¼ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių, nebūtina
- Pasigaminkite naminį itališką padažą.
- Susmulkinkite romaną ir salotas. Smulkiai supjaustykite askaloninį česnaką. Nulupkite ir supjaustykite agurką. Pomidorus ir alyvuoges perpjaukite per pusę.
- Sumaišykite visus salotų ingredientus, įskaitant padažą, ir sumaišykite. Jei gaminate iš anksto, atšaldykite komponentus atskirai; prieš patiekdami padažą atšildykite iki kambario temperatūros.
- Kategorija: Salotos
- Metodas: Neapdorotas
- Virtuvė: italų